04 Nisan 2023 - Salı
Ramazanda Beslenme
Ramazan döneminde sağlıklı beslenme vücudumuz ve metabolizmamız için çok önemlidir. Büyük ramazan sofraları kuruyoruz ancak Ramazanın amacının sabır ve nefsimize hakim olmak olduğunu da unutmamalıyız. 16 saat açlık sonrasında yoğun besin tüketimi şeker, t
Yazar - Simay Turgut Yılmaz - Uzman Diyetisyen
Okuma Süresi: 2 dk.
274 okunma
Simay Turgut Yılmaz - Uzman Diyetisyen
dytsimayturgut@gmail.com - 0506 980 68 06- İftarınızı hurma, zeytin veya ceviz gibi ufak atıştırmalıklarla açın.
- İftar ve sahur arasında en az 2 LT su tüketmeye özen gösterin.
- Başlangıçta bir kâse çorbayla beraber yemeğe 10-15 dakika ara vermek hazımsızlığımızı ve kan şekeri dengesizliğimize önlemeye yardımcı olur.
- Pide en çok bizi mutlu eden gıda oluyor ramazanda hele ki pide kuyruğunda bekleyip sıcak sıcak pide aldığımızda, avuç içi kadar pide 1 dilim ekmek yerine geçmektedir. Güzelliğine kanıp fazla miktarda tüketmeyelim.
- Çok yağlı ve tuzlu besinler tüketiminden kaçınalım.
- Mevsim sebzeleri, haftanın 2 günü et veya tavuk yemeği, haftanın 1 günü de kurubaklagil öğünü düzenini sağlamalıyız.
- Sade soda tüketimi susuzluk ve mineral kaybını önlemek için iftar sahur arası idealdir.
- İftardan 1 saat sonra hafif tempolu yürüyüşler sindirim problemi yaşamamızı önler.
- İftardan 2 saat sonra mevsim meyvesi, çiğ kuruyemişler veya sütlü tatlı tüketimi için ideal zaman dilimidir.
- Sahur olmazsa olmazdır. Sahursuz oruç tutmamaya özen gösterelim. Yumurta, peynir, domates gibi basit kahvaltılıklar sahur için yeterlidir.
Yorumlar (0)
Tüm Yazıları